Feb 16, 2010

KLANA '10: mencetak 'artis' alaf baruKursus Latihan Naqib 2010 telah berlangsung dengan jayanya pada 29-31 Januari 2010. Bertempat di SMKA SKK SHEIKH HAJI MOHD SAID, para nuqaba’ dan naqibat begitu teruja sepanjang program berlangsung. Walaupun kursus pada tahun ini tidak kurang kontroversinya, rata-rata semua pihak berpuas hati.


Para nuqaba’ dan naqibat yang lama berganding bahu dan turut membimbing serta membantu para nuqaba' dan naqibat yang baru dilantik pada tahun ini. Pelbagai slot diadakan bagi melatih serta memberi garis panduan kepada para Naqib untuk menjalankan usrah masing-masing kelak. 
Peserta2 program memberikan tumpuan sepenuhnya terhadap slot yang sedang dijalankan.Tidak lupa catatan dan soalan-soalan yang ingin dikemukakan !


ustaz Khairul Hidayat merupakan salah seorang penceramah yang turut diundang bagi mencurahkan ilmunya.slot 'simulasi usrah' yang memang hangat! semua nuqaba' dan naqibat diminta melakonkan situasi semasa usrah dijalankan. lebih menyeronokkan lagi apabila beberapa 'pengganggu' diletakkan untuk menguji kredibiliti si naqib itu sendiri. susah kan?barisan fasilitator dan ustaz pun sudah mula pening kepala menguruskan program pada waktu itu. Siap digaru kepala yang tak gatal. hihihi.acar penutup: para nuqaba' dan naqibat semakin bersemangat untuk berjuang!
para Nuqaba' menyanyikan lagu tema KLANA '10 dengan suara lemak merdu.kamilah barisan daei. kamilah pemegang amanah. kamilah yang bertanggungjawab. inilah janji kami!ALLAHU GHAYATUNA
AR-RASUL QUDWATUNA
AL-QURAN DUSTURUNA
AL-JIHADU SABILUNA
AL-MAUTU FI SABILILLAH
ASMA AMANINA

TAKBIR! TAKBIR! TAKBIR!

No comments:

Post a Comment